BANCI | Stirea Zilei

Banca Angliei a scazut dobanda la un nivel minim record de 1% pe an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-05 15:18

Banca centrală a Marii Britanii, Bank of England (BoE), a coborât joi dobânda cheie cu jumătate de punct procentual, la un nivel minim record de 1%, ca să ajute economia britanică să iasă din recesiune, încurajând companiile şi consumatorii să cheltuie din nou, relatează Reuters.

Rata dobânzii de politică monetară a băncii centrale a Marii Britanii a fost, astfel, coborâtă timp de cinci luni consecutiv, cu un total de 4 puncte procentuale, în contextul în care criza mondială a creditelor ce durează de 18 luni a înghenuncheat economia.

Nivelul actual nu a mai fost atins niciodată din 1694, când banca centrală a fost înfiinţată.

Preţurile caselor scad drastic, afaceri de renume dau faliment şi sute de mii de britanici şi-au pierdut deja locurile de muncă, în contextul crizei economice.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a estimat că economia Marii Britanii se va comprima cu 2,8% în 2009.

Băncile centrale din lume iau în considerare măsuri asemănătoare de politică monetară, în condiţiile în care criza economică afectează din ce în ce mai multe ţări, fiind comparată cu Marea Depresiune din anii '30.

Federal Reserve (Fed), banca centrală a Statelor Unite, a coborât deja dobânda cheie la un nivel minim record, cuprins între 0% şi 0,25%, în Japonia, dobânda cheie este la un nivel de doar 0,1%.

În zona euro, dobânda de politică monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) este de 2% şi ar putea fi coborâtă la un nou nivel minim record.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii