BANCI | Analiza

Abia peste 6-10 ani vom avea la fel de multe credite ca tarile din regiune

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-21 20:22

România ar putea atinge în 6-10 ani media înregistratã anul trecut de Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia din punctul de vedere al ponderii creditelor bancare în Produsul Intern Brut (PIB), a declarat, miercuri, economistul sef al Bãncii Comerciale Române (BCR), Lucian Anghel, citat de Mediafax.

"Chiar dacã am avut anul trecut o crestere extraordinarã a creditelor, care nu va putea fi sustinutã si în 2008, mai avem încã 6-10 ani pânã sã atingem media Ungariei, Poloniei, Cehiei si Slovaciei", a afirmat Anghel la seminarul "Cresterea dobânzilor - frânã pentru creditare sau doar temperare?", organizat de Ziarul Financiar.

El a arãtat cã Cehia a avut anul trecut o crestere a creditelor de 25%, iar Polonia de peste 20%, state care continuã ritmurile de crestere, iar România trebuie sã facã eforturi suplimentare pentru a le ajunge din urmã.

Potrivit acestuia, împrumuturile ipotecare vor avea si în acest an, în România, un ritm de crestere important, peste cel înregistrat de creditele de consum.

În ceea ce priveste valoarea depozitele atrase de bãnci de la populatie, România ar putea ajunge a doua tarã din regiune, în circa opt ani, Polonia rãmãnând pe primul loc.

"Nu cred cã vom ajunge Polonia din urmã într-un termen rezonabil", a spus Anghel.

Din punct de vedere al Produsului Intern Brut, el a arãtat cã România va ajunge în circa zece ani la nivelul Cehiei, dacã pãstreazã un ritm de crestere peste cel înregistrat de tãrile mentionate, cu toate acestea situându-se la la jumãtate din PIB-ul Poloniei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii